Backat på Kickstarter

Lagoon

Nu har även jag kastat mig ut i ovissheten som heter Kickstarter. Jag har betalat för en vision, någon annans vision. Priset är kostnaden för min egen förväntan. I det här fallet är jag tämligen säker. Det finns ett spel bakom. Jag kommer få det i brevlådan. Det kommer vara riktigt bra. Det gäller ett brädspel, men oj vilket brädspel sedan. Att dessutom inte pledge-summorna var ohemuliskt höga som de ibland kan vara gjorde att jag inte kunde låta bli. Spelet jag valt att backa är Lagoon.

Spelet är helt skicklighetsbaserat. Det enda slumpelementet som ingår är när spelplanen växer och att man drar brickan som läggs ut på brädet ur en påse. Varje spelare kontrollerar druider som skapar och förstör delar av värden runt omkring dem i kampen om att kontrollera flest kraftelement från den av tre krafter som dominerar i världen. Varje spelare i sin tur väljer i korthet att med sina druider att ta kraftelement från en plats, skapa mer värld genom att dra en ny bricka eller att förstöra en bricka som redan är på brädet. Det hela kompliceras genom att varje plats på brädet har specialregler som bland annat ändrar  hur man flyttar sina druider eller hur många handlingar man hinner göra under sin tur.

Spelutvecklaren verkar vara baserad i Kanada. Detta till trots frågar han endast efter $55 inkl. frakt för att man ska få ett exemplar i augusti 2014 när spelet kommer ut. Spelet verkar vara väl genomtänkt. Ha gått genom en rigorös speltestning och ser redan otroligt vackert ut. Jag övertalades genom att läsa beskrivning på Kickstarter. Är du inte lika lättövertalad så kan du även ladda hem hela spelet i PDF och skriva ut det själv och testa innan du bestämer dig. Tusan vad generöst. Det som var spiken i kistan var trots allt den halvtimmes genomgången av spelet som Undead Viking gjort. Kvaliteten på prototypen var sådan att jag nöjt mig med att få spelet i den versionen. Att den slutgiltiga versionen ska ha ännu tjockare material i spelbrickorna är bara godis. Det här spelet förtjänar att vara en framgång! Gör som jag kasta era pengar på det!

Advertisements

~ by phalck on February 8, 2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: